ALLERGÉN INFORMÁCIÓK
Kedves Vendégeink!
A fogysztók tájékoztatása tárgyában kiadott 1169/2011/EU rendelete, valamint az élelmiszerek kötelező jelöléséről kiadott 36/2014 (XII.17.) FM rendelet előírja, az élelmiszerforgalmazók vásárlókkal szembeni tájékoztatási kötelezettségét az általuk árusított termékek allergén tartalmáról.
Az ételeinkben az alábbi allergiát vagy intoleranciát okozó élelmiszer összetevők fordulhatnak elő:
(1) Glutlén
(2) Tej és abból készült termékek
(3) Tojás és abból készült termékek
(4) Zeller és abból készült termékek
(5) Halak és azokból készült termékek
(6) Rákfélék és azokból készült termékek
(7) Puhatestűek és azokból készült termékek
(8) Mustár és abból készült termékek
(9) Szójabab és abból készült termékek
(10) Földimogyoró és abból készült termékek
(11) Szezámmag és abból készült termékek
(12) Diófélék (kesudió, madnula, dió, stb.)
(13) Szulfit 10mg/kg felett /savanyító szer/
A fenti allergénekről részletes információt az üzletvezetőtől, séftől és felszolgáló munkatársainktól kérhetnek.
Kérem fentiek szíves tudomásul vételét!
Papp Gábor Ügyvezető – Étteremvezető